Statiunea 2 Mai

Statiunea 2 Mai

Cazare 2 Mai - statiunea se afla intre Vama Veche la sud (circa 6 km distanta) si orasul Mangalia (circa 5 km distanta) la nord. Accesul in statiune se face pe DN 39 (E 87), drumul de la Mangalia spre Bulgaria, sau pe calea ferata pana in Mangalia dupa care se va continua drumnul cu microbuzele pe traseul 2 Mai - Vama Veche.

Localitatea 2 Mai, acum cativa ani doar o simpla comuna frecventata de artisti si nudisti, a devenit in ultimul timp un loc foarte cautat de turisti, care au fost atrasi de atmosfera nonconformista si tarifele reduse la cazare.

Cazarea se face in mare parte in casele satenilor, dar au aparut si nenumarate vile specializate in turism in care gradul de confort este mai ridicat. Exista si un camping bine utilat pe plaja.

Plaja statiunii 2 Mai nu este amenajata special sau ingrijita suplimentar, este marginita la nord de Digul de Sud al Portului Comercial Mangalia si de o portiune neamenajata de litoral care comunica cu plaja de la Vama Veche.

Intrarea in mare este lina, iar fundul apei nisipos pe toata lungimea plajei. La 2 Mai plaja este deseori ocupata de cei care isi instaleaza corturile, petrecand uneori perioade mari de timp in sezonul de vara.