Statiunea Vama Veche

Statiunea Vama Veche

Vama Veche este o statiune aflata in apropierea granitei cu Bulgaria, o locatie celebra pentru petrecerea unui concediu nonconformist.

Vama Veche este situat la o distanta de 7 km de 2 Mai si la 12 km de Mangalia. La Vama Veche se poate ajunge de la Mangalia, care este punctul terminus al caii ferate, cu ajutorul microbuzelor care se pot lua din gara sau cu masina proprie pe drumul national E 87.

Vama Veche este o statiune in continua transformare – un lucru rau dupa unii – aici s-a construit foarte mult in ultimii ani, iar „spiritul” s-a pierdut printre tonele de moloz si beton. Nu trebuie uitat totusi ca „spiritul” tine mai mult de oamenii care populeaza Vama Veche si mai putin de constructiile inconjuratoare. Vama Veche a fost si a ramas una dintre cele mai nonconformiste destinatii de vacanta, cu toate ca vamaiotii get-beget sustin ca atmosfera s-a deteriorat.
Cu toate astea, este locul unde se poate petrece un concediu in mijlocul naturii, intr-o atmosfera speciala de libertate.

Plaja din Vama Veche este lata, avand in unele zone peste 200 metri. Intima si salbatica, plaja este populata si noaptea de tineri care se aduna in jurul focurilor de tabara.
Un simbol al statiunii este epava care se afla la cateva sute de metri de mal, insa partea vizibila devine in fiecare an mai mica.
Cazarea este asigurata de cateva hoteluri, putine la numar, dar mai ales de vile si pensiuni. Tarifele de cazare sunt mici in comparatie cu celelalte statiuni de pe litoralul romanesc.

In Vama Veche se afla unele dintre cele mai originale terase si restaurante, cu mese si scaune din lemn, cu umbrele din stuf, unde se servesc hamsii prajite, mici, pizza etc.

DISTRACTIE SI RELAXARE
Stufstock este un eveniment initiat de miscarea Salvati Vama Veche, constituita ulterior primei editii a festivalului, din dorinta de a pastra spiritul original al Vamii si pentru a lupta impotriva invadarii acesteia de catre proiecte comerciale (hoteluri, restaurante, baruri, terase etc.) ce se construiesc pană pe plaja. Festivalul are loc in fiecare an in luna august si dureaza 4 zile. Festivalul reuneste numerosi cantareti si formatii de heavy metal, rock, punk, blues, folk, jazz, electro sau muzica ambientala.